Døjer du med snegle i haven? Find ud af, hvad du kan gøre her

Have
  • justhome.dk
  • 29.09.2023

Har du problemer med snegle i haven? Måske sidder de i dine plantebed og ødelægger dine planter. Snegle kan være meget ødelæggende for køkkenhaver og planter, og de kan være irriterende at skulle kæmpe med. Her kan du få lidt tips og tricks til, hvad du kan gøre for at få en sneglefri have. 

Forebyggelse med et sneglehegn

Den nemmeste og mest effektive måde at undgå snegle på er at forebygge dem. Det kan du f.eks. gøre med sneglehegn. Sneglehegn sættes på kanten af dine bed og sørger for, at sneglene ikke kan komme til dine planter. Thy-metal er et af de steder, hvor du kan finde sneglehegn til højbede, pallerammer m.m. Der kan du finde et udvalg af sneglehegn, så du kan vælge det, der passer bedst til din have. Se hele udvalget allerede i dag hos Thy-metal. Har du nogle specielle ønsker, kan Thy-metal også lave speciallavede løsninger til netop din have. De kan også komme ud til dig og hjælpe med at montere selve sneglehegnet, hvis det ikke er en opgave for dig. 

Bekæmpelse

Har du allerede snegle i dit bed, er du nødt til at bekæmpe dem, der allerede har bosat sig, før du forebygger nye snegle. Du kan selvfølgelig altid købe et sneglehegn med det samme for at forhindre nytilkomne, men de nuværende snegle kan allerede have lagt æg. Der findes mange forskellige måder at bekæmpe snegle på. Produkter som Ferramol er effektivt mod snegle uden at påvirke dine planter eller grøntsager - de kan stadig spises. Når det kommer til bekæmpelse, er det værd at gå efter produkter, der er regnfaste, da det godt kan tage lidt tid at komme af med dyrene. 

Valg af planter

Sneglene går efter friske, spirende planter. Når planterne er vokset lidt større og robuste, vil dræbersneglene ikke bruge energien på dem. Derfor kan du med fordel forplante dine planter og lade dem spire, indtil de er modstandsdygtige nok til at komme ud i bedet. Storkenæb, pæoner og pastinakker er nogle af de mindre udsatte planter, hvor salat og georginer er mere udsatte. Det er altså noget, du kan have med i overvejelserne, når du vælger planter. Vil du alligevel have nogle af de mere udsatte planter, er det bare vigtigt at forebygge ved f.eks. at opsætte et sneglehegn. 

 

Relaterede indlæg